Recepten kerst

Lekker eten met kerst en toch letten op de kilo's? Dat doe je met onderstaande recepten, speciaal geselecteerd voor rond de feestdagen. Heerlijke recepten voor onder de kerstboom!

Fijne feestdagen!

Kerststolletjes

Klop van 100 g vloeibare bak en braad, light 60 g met 1131 90 g suiker en 1 91 1 zakje vanillesuiker romig. 11 I Voeg 1 ei met 125 g magere kwark toe. 11  Meng 300 g bloem met 1/2 zakje bakpoeder en klop met 1301 een paar druppels rumaroma en vanillearoma erdoor. 1 01 Kneed er 50 g gehakte amandelen met 1 101 100 g rozijnen en 171 50 g gehakte sukade door. Leg het deeg portiegewijs tussen twee 13 1 stukken bakpapier, rol uit en steek er 45 cirkels (ca. 4 cm doorsnee) uit. Maak van 75 g marsepein kleine rolletjes van ca. 4 cm lang en 1 91 leg op het deeg. Vouw een kant van het deeg lichtjes over het marsepeinrolletje en druk vast. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven op 180°C. Bestrijk met de rest van de bak en braad als ze nog warm zijn. Laat de kerststolletjes afkoelen en bestrooi met 4 eetlepels poedersuiker.