Recepten

Op deze pagina tref je een overzicht van de meest lekkere en veelgebruikte recepten van Weight Watchers op dit moment. Van taarten tot kipgerechten van koolvis tot pompoenquiche met garnalen, je vindt hier werkelijk alles.

Recepten om je vingers bij af te likken!

 

Limoenkwark

Pureer 100 g van 125 g aardbeien. Meng 100 g magere kwartk, naturel met 1 eetlepel koolzuurhoudend mineraalwater, breng op smaak met 1 eetlepel limoensap en 3t geraspte schil van 1 onbehandelde lir, Doe de limoenkwark in een glas, schep de aardbeienpuree erop en garneer met de rest van de aardbeien.
 
Dit recept Is geschikt voor een telvrije dag. Je hoeft dan geen ProPoints® waarden te berekenen. BIJ de hoeveelheden gaat het om een voorbeeld. Je kunt deze aanpassen totdat je aangenaam voldaan bent. Je kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid kwark verhogen.

Kip uit de oven

Snij 1/2 bleekselderij, 50 g kerstomaten, 1/2 courgette en 150 g aardappelen in stukjes. Bestrooi 130 g kipfilet met peper en zout.

Verdeel de kipfilet, groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel met 1 koffielepel olijfolie en 1 koffielepel citroensap, bestrooi met rozemarijn, peper en zout. Bak ca. 45-50 minuten in de oven op 180°C.

Eet daarbij 1 ciabattabroodje.


TIP: Wanneer je het broodje vervangt doe 150 g aardappelen je dit recept gebruiken voor een tetvrije dag!

Pompoenrisotto met biefstuk

Snipper en bak in 1 eetlepel water glazig. Snij 250 g pompoen in blokjes, voeg toe met en laat ca. 3 minuten stoven.

Voeg van 200 ml groentebouillon 25 ml toe en laat inkoken. Schenk beetje bij beetje de rest van de bouillon erbij zodat de rijst bedekt is. Laat de risotto inkoken en breng op smaak met wat gemberpoeder.

Scheur in stukjes.

Meng voor de dressing met 1 eetlepel azijn. Verfijn met 1 koffielepel gehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout.

Bak ca. 3-5 minuten in 1 koffielepel olie aan beide kanten.

Bestrooi met peper en Bestrooi de risotto met gehakte peterselie en 2 gehakte walnoten en serveer met biefstuk en salade.


Dit recept is geschikt voor een telvrije dag. Je hoeft dan geen ProPoints® waarden te berekenen. Bij de hoeveelheden gaat het om een voorbeeld. Je kunt deze aanpassen totdat je aangenaam voldaan bent, Je kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid risotto verhogen.

Fruitige kalkoensalade met rijst

Kook 160 g ongekookte rijst volgens aanwijzing op de verpakking in 320 ml groentebouillon met 1 koffielepel kerriepoeder gaar en laat afkoelen. Snij 390 g kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Bak de kalkoen-blokjes met 500 g champignons in 2 koffielepels olie ca. 8 minuten rondom. Mix 1 blikje ananasstukjes (140 g uitlekgewicht) en 100 g zilveruitjes (conserven) met de salade ingrediënten. Rasp voor de dressing de schil van 1 onbehandelde limoen en pers het sap er uit. Meng 250 g magere yoghurt, natuur met 2 eetlepels zure room, limoensap en limoenschil. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Meng de dressing door de salade en laat 20 minuten intrekken en serveer.

Sappige ip met pompoen

Snipper 1 ui. Snij 20 g zongedroogde tomaten, zonder olie, en 250 g pompoen in stukjes. Bak 100 g kipgehakt ca. 3 minuten in 1 koffielepel olie met ui en 1 geperst teentje knoflook.

Voeg 1 koffielepel tomatenpuree en de zongedroogde tomaten toe en laat fruiten.

Voeg pompoen toe, blus af met 250 ml groentebouillon en laat nog eens ca. 15-20 minuten garen.

Snij 1 tomaat in partjes. Schep 40 g ongekookte couscous, 50 ml heet water en 4 tomatenpartjes erdoor en laat nog eens ca. 8 minuten garen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder en bestrooi naar smaak met verse kruiden.

Koolvis met groentepuree

Snij 150 g kruimige aardappelen en 1 31 200 g wortelen in blokjes en kook ca. 15-20 minuten. Bestrooi 140 g koolvisfilet met peper en zout, 2  wentel in 2 koffielepels bloem en bak ca. 3-5 minuten LLI in 1 koffielepel olie aan beide kanten. Giet de groenten en aardappelen af en stamp met 4 eetlepels magere melk en 1 eetlepel room (tot 15% vet) fijn. Breng op smaak met peper, zout, 1 snufje kardemom en gember. Bestrooi de koolvisfilet met 1 koffielepel gehakte peterselie en serveer met de groentepuree.

Pompoen worteltaart

Rasp 200 g pompoen en 200 g wortelen cc Irak 60 g pure chocolade. Klop 220 g vloeibare bak en braad, light en 200 g suiker :;chuintig. Klop er een voor een 4 eieren dooi en meng de chocolade met 2 koffielepels kaneel erdoor. Meng 375 g bloem ruil 2 koffielepels bakpoeder en meng erdoor. Knijp de rerisl)lo porripoerien wortel goed uit en schep met 4 eetlepels pijnboompitten door het deeg. Schep het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 minuten in de oven op 180°C. Smelt 20 g witte chocolade en versier de taart ermee.

Quiche met pompoen en garnalen

Snij 200 g pompoen, 1 wortel, 1 kleine courgette en 1 lente-ui Io  in stukjes. Rol 500 g vers pizzadeeg (kant-en-klaar) dun uit, bekleed daarmee de Iiquichevorm en verdeel de groente met 50 g garnalen over het deeg. Kluts 1 ei met 3 eetlepels magere melk en 4 ootippols zure room. Breng op smaak met peper en zout en schenk 13ak ca. 40 minuten in de oven op 200°C. komkommer er) 1 tomaat in kleine blokjes. Meng met I !dr 11 magere yoghurt en 2 koffielepels kruiden (zoals bieslook of peterselie) , 111,1, n 1 op smaak !nul I moer en zout. Leg 100 g veldsla op een bord, schenk de slasaus erover en serveer met de quiche.